Experiment místo koncepce ?

Auta čekající v dlouhých kolonách ve směru od Poříčí se stala realitou nejen v dopravní špičce po 14. hodině.

Způsob, jakým se chce radnice pokusit tento problém řešit je šokující nejen pro obyvatele sídliště na Výsluní. Od 5.5. platné otočení směru jednosměrky v ulici kpt. Jaroše svědčí o tom, že při projektování trutnovských kruhových objezdů nebylo počítáno s nárůstem dopravy v příštích letech. Radnice tedy zřejmě nemá připravené žádné řešení tohoto stavu, který se dal očekávat.
Co se bude dít v dalších letech, kdy nárůst automobilové dopravy zřejmě bude pokračovat ?

Budou auta od Poříčí jezdit přes Weberovku ?

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Aha, tak na to jsem fakt zvědav, jak to na Výsluní bude vypadat.

Zdenda

Anonymní řekl(a)...

Ano je pravda ze nynejsi situace je bidna. Nicmene k tomuto stavu dost prispiva kratkodoba uzavirka kryblice, tim padem se zvysil pocet aut ktery jedou po Polske ulici. Nicmene je pravze ze situace je vazna, ale ja bych vubec nerekl ze je to zalezitost poslednich let. To je dlouhodobe... napr. jeste nez byl postaven kruhovy objezd u Lidlu tak se na Polskou smerem od Kryblice napojovalo take dost spatne. Nyni s vystavbou kruhoveho obezdu se situace pro auta jedouci dolu z Kryblice na Polskou rapidne zmenila... tedy alespon v tom smeru ze se na Polsou da najet. Nicmene situace neni dobra a nebude ani když se otevře část nyní uzavřené Kryblice.
Je velkou ostudou města, že nemáme žádný pořádný obchvat. Možná radní čekají na dostavbu dálnice D11, ale to podle mého názoru není krok správným směrem... určitě je na čase s tímto problémem začít něco dělat. Protože včera bylo pozdě.

Neodpustím si ještě malou poznámku. V čechách projektování bohužel ve většině případů funguje tak že se vůbec nemyslí na budouctnot. Ať budu mluvit o čemkoli... od dálnice počínaje až po městské komunikace konče. A jsem dost smutný, že tyto chyby se dějí i právě u nás v Trutnově.

Anonymní řekl(a)...

Z rozhovoru paní místostarostky pro Krkonošský deník:...."S hustou dopravou se potýká více měst v republice. Trutnov je na tom poměrně dobře, existuje řada měst, kde je situace výrazně horší.“....

Jak může komunální politik něco takového vypustit z úst !!!

Yarda