Komunální volby 2006 - kdo si ve volebním programu vzpomněl na cyklisty , aneb když voliče lapají, někteří i cyklotrasy slíbí :-)

Co nám politické strany slibují v oficiálních volebních programech těsně před volbami ? (průběžně aktualizováno)

1. Trutnováci
"- zkvalitnění cyklostezek a úprava povrchu pro inlainové dráhy" - těžko říct, proč naši jedinou cyklostezku nazývají množným číslem, mají-li na mysli cyklostezky pro turisty, chraň nás před nimi bůh...

2. ČSSD - ???

3. KSČM - ani kdyby slibovali každýmu nový kolo, bych je nevolil ;-)

4. Strana zelených - nic, slovy nula, po dotazu mailem mi bylo sděleno, že je to tak samozřejmá věc, že to ani do programu nedávali. Přeberte si to jak chcete, může to být typická ukázka stylu "slíbíme cokoli".

5. SNK-ED
V sekci "Sport" (!!!) je zmínka o prodloužení stávající cyklotrasy ze Zelené louky do Poříčí. Staré sliby v novém volebním programu (už se o tom několikkrát psalo v novinách). Neustálé nazírání paní místostarostky Horynové a jejích spolustraníků na cyklisty jedoucí na kole do práce, do hodpody nebo do školy jako na sportovce je pro mě signálem, že touto cyklotrasou to zřejmě skončí (pokud se jí vůbec někdy dočkáme).

6. Volba Pro Město
"-vybudování stezek pro kolečkové brusle + inline park
- rozšíření sítě cyklistických stezek a cyklotras"
Mno, tak to zní lákavě, těším se na síť cyklistických stezek ;-)


7. ODS
"- Chceme pokračovat v budování cyklostezek ke zlepšení zdravého životního stylu občanů"
Vzhledem k velkému důrazu na automobilovou dopravu ve volebním programu (parkoviště, garáže, dálnice) ve volebním programu a vzhledem k tomu, že si nedovedu představit v čem chtějí pokračovat, když se v poslední volebním období žádná cyklostezka ve městě nevybudovala, to je jasný předvolební guláš !!!


8. Strana zdravého rozumu (nebo jak si ti bratři v triku říkají) - "rozvoj cyklotras" - mají ve volebním programu snad úplně vše :-)


9. KDU-ČSL - ???
******************************************************

Volební výsledky:
ČSSD: 15.09% 5 mandátů
KSČM: 11.58% 4 mandáty
Strana zelených: 6.64% 2 mandáty
SNK Evropští demokraté: 8.02% 3 mandáty
Volba pro město: 13.58% 5 mandátů
ODS: 39.13% 14 mandátů

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jožine, jsem skeptik, volební program je pěkná věc, ale vždy se najde výmluva, proč to nešlo splnit. Nejčastější výmluva : Nejsou peníze.
Stezka do Poříčí se má financovat z dotací kraje na turistiku !!! Dotace nebude, nebude cyklotrasa ! Pokud bude na radnici stejná koalice, jako dosud, lepší to nebude.
Čau Zdeněk